previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Kettingen

Gouden kettingen

Als je in de jaren ’90 gezegd zou hebben dat je de trotse eigenaar bent van een gouden ketting, zouden mensen je met een scheef gezicht aan hebben gekeken. Helaas had de gouden ketting een smet op zijn blazoen doordat een aantal minder sociale ijkfiguren besloten deze nadrukkelijk te dragen. U kent ze wel, de Johnnies met een dikke gouden band om hun nek. Vandaag de dag is het taboe op deze kettingen echter gelukkig vrijwel verdwenen. Mensen mogen weer trots zijn op hun sieraden en daar horen ook de gouden kettingen bij.

Sierlijk Kettingen

Er zijn veel verschillende manieren waarop een gouden ketting gedragen kan worden. De stijl van de ketting is daarom erg belangrijk. Er bestaat niets chiquer dan een mooie brede ketting die is ingelegd met kleurrijke edelstenen. U kunt echter ook denken aan een zeer dunne ketting met een mooi hangertje. Ook symbolen zoals een kruisje of een hartje zijn tegenwoordig helemaal geaccepteerd en doen niet af aan de sierlijkheid.

We kunnen dus veel kanten op met gouden kettingen en dat werkt alleen maar in ons voordeel. Daarnaast zijn we niet alleen gebonden aan geel goud, maar we kunnen het geheel spannender te maken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gouden ketting waar geel, rood en wit goud worden gecombineerd.

Er zijn veel verschillende soorten goud. Het meest bekende is het geel goud. Het krijgt zijn kleur doordat er in de mix een groot deel zilver en een klein deel koper is toegevoegd. Die samenstelling veranderd de oranjeachtige kleur in het zachte geel goud wat wij kennen. Als je de samenstelling omwisselt en meer koper dan zilver toevoegt, dan krijg je een rood goud. Wit goud, een samenstelling van goud en nikkel. Naast deze meer populaire goudkleuren zijn er ook nog paars, groen en zwart goud. Dit kan allemaal verwerkt worden in een prachtige ketting.

Hier kan je op letten
Als je van plan bent om een gouden ketting te kopen zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Koop nooit een ketting op een zwarte markt, er kan nooit een garantie gegeven worden en je weet niet of het aangegeven aantal karaat ook het juiste is. De beste kwaliteit om goud te dragen ligt tussen de 14 en 18 karaats. Dit houdt in dat er tussen 58% en 75% goud gemengd is. Daarnaast is het goud van een echte juwelier altijd gewaarmerkt. Kijk dus altijd of het sieraad een kenmerk heeft.