previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow
Slider

Armbanden

De armband is een zeer populair sieraad. Weinig sieraden zijn zo expressief als de band die, vaak, aan de pols gedragen wordt. Je kan kiezen tussen alle materialen die je maar kan bedenk, alle maten en zelfs alle vormen. Een armband hoeft niet per definitie rond te zijn. Er zijn vierkante, driehoekige en veelhoekige armbanden te verkrijgen. Je kan patronen gebruiken, of werken met verschillende materialen door elkaar. Armbandjes kunnen zo dun zijn als een fijne draad, of breed en stevig. Bij ieder outfit past wel een bepaald soort armband die jou de zekerheid kan geven die de look helemaal af weet te maken. Armbanden zijn hot!

Geschiedenis
Het gebruik van armbanden dateert al van voor het oude Rome. Toch werd het juweel populair gemaakt door het keizer-liefhebbende volk. Vooral het dragen van zilveren en bronzen armbanden was erg populair. Onder de rijkere burgers werden armbanden zelfs ingelegd met de prachtigste stenen. Hierdoor werd het sieraad niet alleen een statussymbool maar ook een manier om het andere geslacht te verleiden.

Aan het begin van de 20e eeuw begon men de technieken voor het maken van een armband uit te breiden. Hierdoor kwamen er meer materialen beschikbaar maar zouden ook de vormen zich gaan aanpassen. Het aanbod werd dus steeds diverser. Toch blijven goud en zilver de meest populaire materialen voor de hedendaagse armbanden.

Soorten
Vrijwel alles wat aan de arm en pols wordt gedragen valt onder de noemer armband. Enkel een polsbandje, zoals je die in het ziekenhuis krijgt, of een horloge vallen buiten deze benaming. Toch zijn lang niet alle armbanden het zelfde.

Voor veel jongere kinderen is een populaire armband het bedelarmbandje. Vaak is dit een zilver gevlochten band met verschillende kleine bedeltjes er aan. Deze bedeltjes kunnen over de jaren gespaard worden en dus een vrij uitgebreide armband opleveren.

Ook een schelpenarmband word graag gedragen. Zeker tijdens de maanden van het mooie weer willen veel vrouwen en mannen een schelpenband om hun pols wikkelen. Het heeft een zomerse en nonchalante uitstraling die prachtig bij strandgangers past.

De nummer drie in de lijst is een slavenarmband. Alhoewel de historie natuurlijk terug te vinden is in de ketens die door slaven gedragen werden, is het nu ontzettend hip op rond te lopen met een brede metalen armband. Vaak zijn deze armbanden lichtelijk te buigen waardoor ze mooi om de pols heen vallen. Gelukkig is het doel van de armband tegenwoordig om te pronken en niet om aan te geven dat je iemands bezit bent.

Armbanden zijn helemaal hip en kunnen echt voor de finishing touch zorgen. Maak je look daarom altijd af met een bandje om de pols.